Izvor: Tanjug
28.02.2021 u 07:38
0

ĐERLEK: Jedna doza vakcine ne štiti dovoljno od korone

Građani koji su primili samo jednu dozu vakcina protiv korona virusa i dalje mogu da se zaraze, ali i da budu prenosioci zaraze, zbog čega moraju da se podvrgnu PCR testiranju pri ulasku u Srbiju.

NAJVAŽNIJE

„IZA BRAVE“! ULAZAK DIKIĆA U ZABELU IM PROMENIO ŽIVOTE! Ovo je BRUTALNA ISPOVEST srpskih zatvorenika!

ODLUČENO JE: Ministar Siniša Mali otkrio kada počinje prijava za pomoć od 60 evra

Episkop Teodosije upućen na bolničko lečenje zbog korone

Dodik sa patrijarhom Porfirijem sutra u Manastiru Jasenovac

TO MINISTRE! Prodaje „audi A6“ da pomogne studentima, a u Vladu stiže biciklom!

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Derlek objašnjava za „Kurir“ da i oni građani koji su primili jednu dozu vakcine moraju u desetodnevnu samoizolaciju ako nemaju negativan test na kovid pri ulasku u zemlju, jer jedna doza vakcine ne predstavlja dovoljnu zaštitu.

„Jasno smo rekli da jedna doza vakcina nije dovoljna i naučno je dokazano da posle nje imamo samo oko 50 odsto imuniteta i zato je potrebna i druga doza ili revakcinacija. Zato i traže PCR testiranje pri prelasku granica. Imali smo slučajeva širom Srbije da je došlo do inficiranja koronom i sa jednom dozom, nakon sedam, 10, pa i 15 dana, odnosno dok je trajao inkubacioni period“, rekao je Ðerlek.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter