Izvor:
11.07.2018 u 18:00
0

ĐUKANOVIĆ: Crna Gora će imati misije u Iraku i Letoniji!

Do 2024. godine Crna Gora će izdvojiti dva odsto BDP-a za odbranu, saopštio je crnogorski predsednik Milo Đukanović na NATO samitu u Briselu i najavio nove misije u Iraku i Letoniji.

– Precizno definisani plan je da i Crna Gora do 2024. godine izdvoji 2 odsto BDP-a za odbranu, možda u okviru toga i koju godinu ranije, 20 odsto za modernizaciju vojske – kazao je Đukanović.

On je naveo da su na samitu donete važne odluke o snaženju politike odbrane i odvraćanja, i borbi protiv terorizma, i najavio uspostavljanje trening misije u Iraku.

– Crna Gora će učestvovati i u snagama Alijanse u Letoniji, zajedno sa Slovenijom, pod komandom Kanade – poručio je Đukanović. Namera je, kako je kazao, da se formira trening misija u Iraku.

– Mi želimo da u punoj meri participiramo u svim obavezama i u svim pravima koje proističu iz članstva – kazao je crnogorski predsednik.

On je dodao da je za Crnu Goru važna odluka o pozivu za početak pristupnih pregovora Makedoniji.

– Radujem se što će Severna Makedonija postati nova članica NATO-a – poručio je Đukanović i dodao da se prijemom novih članica jača stabilnost ne samo na Zapadnom Balkanu, nego i u Evropi i NATO prostoru.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/__cruelladevil

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter