Izvor:
06.12.2019 u 17:11
0

DOKAZ PRIJATELJSKOG DUHA: Ambasada Japana donirala 228.475 evra domovima zdravlja! (VIDEO)

Ambasada Japana donirala je sredstva u iznosu od 228.475 evra domovima zdravlja u Varvarinu i Gadžinom Hanu, kao i Javnom preduzeću "Vilin Lug" iz Crne Trave, a pomoćnik ministra zdravlja Vesna Knjeginjić istakla je da su nove donacije dokaz prijateljskog duha dve zemlje.

Kako je naglasila, obezbeđena sredstva za poboljšanje uslova života u Srbiji se ne mere samo novcem, već pre svega, ljudskim doprinosom.

Moram da naglasim podršku u okviru projekata u oblasti edukacije, a nove donacije su samo jedne u nizu, koje je Srbija primila od naroda Japana – istakla je Knjeginjić i dodala da je liderska uloga Japana u ovakvim projektima pokazatelj dobre zajedničke saradnje.

Ambasador Japana u Srbiji Ðunići Majurama istakao je da ambasada Japana od 1999. godine podržava projekte koje sprovode lokalne samouprave, vladine organizacije, škole i institucije.

Do sada je realizovano 227 projekata, u oblasti zdravstva, obrazovanja i danas smo potpisali tri nova projekta, čija je vrednost finansijskih sredstava ograničena, ali omogućava lokalnom stanovništvu pravovremenu pomoć da se razvija – izjavio je Majurama.

Kako je dodao, očekuje da će donirana sredstva pomoći u uspešnijem lečenju i naglasio da će Vlada Japana nastaviti da pomaže ugroženom stanovništvu u ruralnim sredinama Srbije.

Predsednik opštine Varvarin Vojkan Pavić rekao je da će donacija za kupovinu rendgen aparata Domu zdravlja u Varvarinu direktno doprineti očuvanju zdravlja ljudi i biće dostupan za 17.000 građana.

Predsednica opštine Gadžin Han Marija Cvetković istakla je da će dobijen rendgen aparat za Dom zdravlja biti od velikog značaja, jer će stanovnici moći na vreme da otkriju svoju bolest i tako na bolji i uspešniji način izvrše svoje preglede.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević i direktor JP "Vilin Lug" Zoran Milčić su saglasni da će donacija pomoći u očuvanju životne sredine i na taj način pospešiti razvitak delatnosti kojima se preduzeće bavi.

Za Domove zdravlja u Varvarinu i Gadzinom Hanu, i za "Vilin Lug, Vlada Japana obezbedila je 228.475 evra.

Ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji, od 1999. godine, iznosi preko 14,4 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter