Izvor:
07.03.2019 u 14:55
0

DORĐEVIĆ: Nulta toleranicija prema onima koji krše zakon! Nastavljamo borbu protiv rada na crno!

Ohrabrujem sve u Srbiji kojima su uskraćena prava iz oblasti rada da to i prijave, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević i najavio da se ove godine nastavlja projekta "Reci ne radu na crno".

Nulta toleranicija prema onima koji krše zakon – rekao je Ðorđević novinarima u Palati Srbije nakon sastanka sa predstavnicima Međunarodne organizacije rada i poručio da niko neće biti aboliran ako krši zakon.

Naveo je da je predstavnicima MOR-a preneo da u Srbiji postoji vrlo konstruktivan dijalog sa predstavnicima poslodavaca i sindikata, da nekada imaju različita mišljenja, ali da se donose kvalitetne odluke i prava rešenja.

Ðorđević kaže da će zajednički rad biti nastavljen i u budućnosti i da iz dijaloga niko neće biti isključen.

Naglasio je da je važna saglasnost i poslodavaca i sindikata sa kvalitetnim zakonskim rešenjima jer je to, dodaje, garant da će zakoni biti sprovedeni kako treba i građani zadovljni bez obzira da li pripadaju radnicima ili poslodavcima.

Upitan o Nacrtu zakona o agencijskom zapošljavanju, Ðorđević je rekao da je predviđeno da radnici moraju u toj agenciji da budu zaposleni na neodređeno.

Trudimo se da svako ko radi preko agencije bude siguran i ima siguran posao i ako ga sutra nema, vraća se u agenciju gde mu je garantovano i socijalno i zdravstveno i penziono i plata. Sva prava imaju kod svog poslodavca, imaju pravo da se udruže i pravo na štrajk – naveo je ministar.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter