Izvor: tanjug
20.09.2021 u 12:05
0

DR PETAR ŠVORCAN: U KBC Zvezdara trenutno je na lečenju 64 pacijenta, najmlađi pacijent ima samo 20 godina!

KBC „Zvezdara“ od sinoć je u kovid sistemu, a direktor ove ustanove Petar Svorcan naveo je da je na lečenju trenutno 64 kovid pacijenta, a da najmlađi ima samo 20 godina.

Broj pacijenata u crvenim zonama je za 3 000 veći nego početkom godine i sve više zdravstvenih ustanova se vraća u kovid sistem te je Svorcan uputio apel građanima da se vakcinišu, kako bi se sprečilo širenje virusa.

Švorcan je naveo da su sinoć primljena dva pacijenta i da je „Zvezdara“ po peti put u kovid sistemu te da su u poslednjih 48 sati preko 540 pacijenata koji nisu kovid pozitivni prebačeni na VMA, Klinički centar Srbije i KBC „Zemun“.

PROČITAJTE JOŠ: DR BRANISLAV GVOZDENOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Treba više raditi na kolektivnoj svesti ljudi kako bi uspeli da ostvarimo najjače sredstvo, a to je VAKCINACIJA!

– Mi smo sinoć od 18.00 časova sa delom svojih kapaciteta ušli u kovid sistem i od sinoć do jutros primili smo 64 pacijenta- rekao je doktor Svorcan za medije.

Istakao je da je njih devetoro u jedinici intenzivne nege i dodao da su za sada svi na invazivnoj ventilaciji i niko nije intubiran.

PROČITAJTE JOŠPriština dovlači specijalne jedinice iz Đakovice, Prizrena, Peći i Gnjilana – KREĆU NA SEVER KIM?!

Švorcan je kazao da 80 odsto pacijenata zahteva kiseoničku terapiju i da imaju srednje tešku kliničku sliku koja ide ka teškoj.

Kada je reč o starosti pacijenata, doktor Svorcan navodi da najmlađi pacijent ima 20, a najstariji 86 godina i ističe da četiri petine pacijenata nije vakcinisano, kao i da su im tegobe počele u prvih sedam dana tokom lečenja kod kuće.

Doktor je naglasio da KBC „Zvezdara“ ne bi ponovo ušla u kovid sistem da je odziv građana za imunizaciju tomom maja i juna bio veći.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Zaraženo 139 osoba korona virusom!

– Moja jedina poruka i apel je kao i do sada je vakcinacija, koja nema alternativu i spasava živote i odlazak na intenzivnu negu- poručio je doktor Švorcan.

Odeljenja nefrologije sa hemodijalizom i pedijatrije kao i pacijenti koji su na biološkoj terapiji ostaće na KBC „Zvezdari“ u nekovid sistemu i zelenoj zoni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter