Izvor: Happy BSC
15.07.2021 u 07:59
0

DRECUN RAZOTKRIO VUKČEVIĆEVE NEISTINE U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Izveštaji ilegalno dospevali u javnost – TUŽILAŠTVO UGROZILO ŽIVOT SVEDOKU! Ovo je krivično delo za koje ON nije odgovarao!

U jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ gost je bio Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM. On je sa Milomirom Marićem i Irenom Jovanović razgovarao o ratnim zločinima, zločincima i haškom osuđivanju istih. Takođe, razjasnio je neistinite tvrdnje Vladimira Vukčevića.

VAŽNO:

TOP TEME U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Kako su Rezolucije o Srebrenici postale regionalna moda? Koje su Vukčevićeve NEISTINITE tvrdnje, ali i ko je životom branio generala Mladića?

NOVO USLOVLJAVANJE SRBIJE ZA ČLANSTVO U EU: Traži se priznavanje navodnog genocida u Srebrenici

POŽAR U KAFIĆU U NOVOM SADU! Na teren su odmah izašla tri vatrogasna vozila i policijska patrola

Drecun je razgovarao na temu stradanja braće Botića. Amerika stalno ocenjuje vlast u Beogradu i zašto slučaj nije rešen, ovo je Drecun prokomentarisao. 

– Ja sebe ne smatram antihaškim lobistom. To jeste politički sud. Naravno da svi, pa i Srbi tamo treba da budu osuđeni. Ako sam ja antihaški lobista, kako sam dao dokazni video materijal tamo, a oni ga nisu imali, već ga od mene tražili, rekao je. 

Drecun se osvrnuo na važno pitanje: Zašto Srbiju stalno optužuju za slučaj Bitići, pa rekao:

– Oni (braća Bitići) su došli da ratuju. Oni su hapšeni, pa ubijeni. Treba da se utvrdi ko je to uradio. Vršen je konstantan pritisak da se taj slučaj razreši. Naravno da i treba. Vukčević, tadašnji tužilac za ratne zločine, kada je trebalo da ide u penziju, produžen mu je rad na još šest meseci, jer je obećao da će rešiti slušaj Bitića. Istraga je započeta 2006.godine. Istraga je završena nakon osam meseci, pa ponovo započeta. Iz avgusta 2006. imate kolegijum, gde je tužilaštvo za ratne zločine, da bi se dodvorilo Amerikancima, optužilo za ratni zločin. Pogrešno je kvalifikovano delo da bi se dodvorili Amerikancima. Vukčević ne govori o toj pogrešnoj kvalifikaciji.

DRECUN: INFORMACIJE NEZAKONITO STIZALE U MEDIJE

– Ono što je najvažnije, treba da se stekne poverenje u pravosuđe. Informacije do kojih je dolazilo tužilaštvo nezakonito objavljivano u medijima, mimo ili uz dozvolu tužioca. Bilo je važnije da se mediji pune informacijama, nego da tužilaštvo radi svoj posao. Od 2006. do 2014/15 godine snimane su specijalne emisije na televiziji o celoj istrazi, vrhunac je dokumentarni film Zločin i tajna. Film je napravljen korišćenjem dokumenata iz tužilaštva. Oni dobijaju materijale iz tužilaštva i govore i o zaštićenom svedoku. Kasnije, odbijeno je da se pruži pomoć zaštićenom svedoku, uz izgovor da ne pomažu kriminalce. Na taj način dolaze do dekonspiracije svedoka, objasnio je Drecun za Happy TV. 

– Ime svedoka počinje da se punim imenom i prezimenom pojavljuje u medijima. Njemu su stizale ozbiljne pretnje po život. Protiv svedoka je 2011.godine podignuta optužnica u Švetskoj, i izriču mu kaznu doživotnog zatvora, kasnije mu poništavaju presudu, jer su svedoci bili lažni. Svedoci su tada bili četvorica albanaca, rekao je Drecun. 

Milovan Drecun skrenuo je pažnju na dve ključne greške tužilaštva.

– Dve ključne greške: u medijima se objavljuju dokumenta i pravi film, druga stvar, neovlašćeno se predaje izjava svedoka onima koji ne treba da imaju izjavu i tako dolazi do pretnje svedoku. 

– Ovo što su oni radili jeste krivično delo, za koje niko nije odgovarao. Podnosili smo prijave i protiv Vladimira Vukčevića i Bruna Vekarića. Vukčević je davao podatke. kada sam ja pozvao Vukčevića, ne da referišu oko postupka, već da bi zločinac završio tamo gde mu je mesto. Nakon toga, vršio je ogroman pritisak i hajka na mene. Budalaština je da sam ga ja smenio, kako ja mogu da smenim. Bio sam prilično usamljen u borbi za istinu na KiM, izneo je činjenice Milovan Drecun. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter