Izvor:
07.06.2017 u 16:11
0

DSS PREDLOŽILA ZAKON ZA TEŠKO BOLESNE ZAPOSLENE: Takvi ljudi ne bi trebalo da dobijaju otkaze!

Poslanici Demokratske stranke Srbije uputili su u skupštinsku proceduru predlog za izmenu Zakona o radu koje bi zaštitile zaposlene obolele od teških bolesti, odnosno da zaposleni koji su životno ugroženi zbog teških bolesti ili povreda u nesrećnim slučajevima ne mogu dobiti otkaz za vreme lečenja.

Predložene izmene predviđaju da za "vreme lečenja od teških povreda nastalih u saobraćajnim ili drugim nesrećama kao i u slučajevima lečenja od teških bolesti koje životno ugrožavaju zaposlenog, poslodavac ne može zaposlenom da otkaže ugovor o radu.", navedeno je u saopštenju.

Postojeći član 187. Zakona o radu, potpuno diskriminiše zaposlenog u situacijama u kojima on nije u stanju da radi već je prepušten dobroj volji poslodavca da li će mu produžavati ugovor o radu ili ga izbaciti na ulicu, čime mu se ugrožava egzistencija u trenucima kada vodi odsudnu bitku za život, kažu u DSS.

DS S je pozvala sve poslanike vlasti i opozicije da podrže te izmene Zakona o radu jer je to, navode, zajednička obaveza, "ne samo prema Violeti Petrović, već i prema svim drugim ugroženim radnicima i društvu u celini".

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter