Izvor: SD.RS
09.09.2023 u 21:19
0

DVE STVARI SU OBAVEZNE: Kako da nadoknadite štetu ako vetar sruši drvo na vaše vozilo

Vetar koji ovih dana duva u Beogradu, srušio je stabla u nekoliko gradskih naselja. Jaki udari oborili su veliko drvo u dvorištu zgrade u Žorža Klemansoa u Beogradu, a građani su JKP „Zelenilo Beograd“ prijavili i da se sa površine jednog šoping centra u Beogradu izvalio krak stabla i pao na kolovoz u Mis Irbijevoj ulici na Zvezdari, a drvo iz Banjičke šume obrušilo se na saobraćajnicu i parkirano vozilo.

Ekipe „Zelenila“ izašle su na teren i uklonile stabla, a građani čija su vozila oštećena mogu da traže odštetu. Međutim, to je moguće samo ako je vozilo bilo na parkiralištu, odnosno javnoj površini. Ukoliko sugrađani vide da im je grana ili pak celo stablo palo na vozilo i oštetilo ga, ne treba ništa da pomeraju. Prvo treba da obaveste pripadnike MUP-a koja će da sačini zapisnik i fotografiše mesto nezgode, a zatim da obaveste JKP „Zelenilo Beograd“

METEOROLOG UPOZORIO: Srbiju očekuju superćelijske oluje!

Ako je šteta nastala do 15 časova, na teren će odmah izaći stručni tim, ukloniti grane, drvo i napraviće se zapisnik o šteti, koji će potpisati prisutni rukovodilac i oštećena strana – objašnjavaju u „Zelenilu“.

Zapisnik o šteti donosi lično oštećeni sugrađanin, predaje ga Komisiji za procenu štete, a posle sa kompletnom dokumentacijom odlazi u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje nadoknađuje štetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter