Izvor: alo
10.01.2021 u 17:35
0

EKSPERTI OTKRIVAJU: Veliki broj ljudi na intenzivnoj nezi koji ima koronu zapada u KOMU

Pacijenti sa teškim oblikom zaraze kovida 19, koji su lečeni u odeljenjima intenzivne nege, imaju dva puta veću mogućnost za komplikacije poput moždanog delirijuma i kome, nego pacijenti koji su u istim odelenjima ali nisu zaraženi koronavirusom.

Do ovih podataka došao je međunarodni tim lekara i istraživača koji su ispitali bolničke kartone više od četiri hiljade pacijenata koji su od koronavirusa lečeni u odeljenjima intenzivne nege u 14 zemalja.

Cilj istraživanja je bio da se ispitaju i utvrde mogućnosti za poboljšanje terapija u lečenju kovid-pacjenata. Istraživanje je pokažalo da je 82 odsto takvih pacijenata bilo prosečno u komi 10 dana, što je dvostruko više od broja pacijenata koji su takođe lečeni u odelenjima intenzivne nege, ali nisu bili zaraženi virusom.

SVE O KORONI

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA NAKON SMRTI MARADONE: Doktor optužen da je sve falsifikovao!

DULE VUJOŠEVIĆ ODABRAO IDEALNU PETORKU PARTIZANA OD IGRAČA KOJE JE TRENIRAO

TIRANA NE ZABORAVLJA DUEL SA SRPSKIM ŠAMPIONOM

Prema rezultatima istraživanja jedan broj moždanih pogoršanja kod dela kovid bolesnika je posledica primenjenih terapija, pritisaka i restrikcija koje su na snazi u vreme pandemije. Drugim rečima deo moždanih disfunkcija koje pogađaju pacijente u odelenjima intenzivne nege je moguće izbeći drugačijim terapijama, piše Fanpejdž.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter