Izvor:
30.09.2019 u 08:35
0

EPIDEMIJA: U CG nije evidentiran nijedan slučaj malih boginja!

Generalni direktor Direktorata za javno zdravlje Miro Knežević izjavio je danas da tokom ove godine u Crnoj Gori nije evidentiran nijedan slučaj obolevanja od malih boginja, ali da to ne znači da ne može da dođe do epidemija, kao u pojedinim državama regiona.

Kako je rekao za RTCG, kada se radi o obuhvatu vakcinisane dece, on iznosi oko 50 odsto među decom rođenom 2017, dok je obuhvat vakcinacije među decom rođenom 2016. godine 78 odsto.

Kod starije dece obuhvat vakcinacije prelazi 95 odsto.

"Mi imamo problem sa poslednje tri generacije, obuhvat vakcinacije je niži i mi pozivamo roditelje da vakcinišu svoju decu. Kada imamo obuhvat vakcinacije preko 95 odsto mi štitimo i decu koja ne mogu da prime MMR", rekao je Knežević.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter