Izvor: Kurir.rs/Blic
05.01.2024 u 13:29
0

DONESENA JE ODLUKA: Evo da li će VRTIĆI u Beogradu raditi 8. januara?

Vrtići u Beogradu, u ponedeljak, 8. januar, neće radini, saopšteno je iz Grada, a što je prama zaključku Vlade Republike Srbije da drugi dan Božića, odnosno 8. januar bude neradan dan.

MAKETA DIREKTORKE OSVANULA U VRTIĆU: Šok prizor u Beranama, ljudi u neverici (FOTO)

Onoliko je istina, koliko je osoba uključeno u njeno tumačenje. Tako je vest da beogradski državni vrtići neće raditi 8. januara dobra za zaposlene u vrtićima, dok se roditelji koji tog dana ipak moraju na posao hvataju za glavu i pitaju šta da rade.

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu odgovorili su Blicu da će, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, 8. januar biti neradan dan za predškolske ustanove čiji je osnivač Grad Beograd.

Da li će privatni vrtići primeniti ovu preporuku i zatvoriti vrtiće na drugi dan Božića, ostaje na svakoj privatnoj predškolskoj ustanovi da odluči, a isto to i javi roditeljima.

Podsetimo, Božić ove godine pada u nedelju, 7. januara, kada je inače neradni dan, a kako se crkveni praznici ne prenose na sledeći dan, radno vreme za 8. januar trebalo je da bude uobičajeno. Međutim, Vlada Srbije juče je usvojila zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u našoj zemlji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića. Na linku koji sledi pogledajte novo radno vreme za praznike, odnosno šta neće, a šta će raditi 8. januara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter