Izvor: Happy BSC
18.02.2021 u 16:19
0

EVO ŠTA KAŽE PORFIRIJE O KOSOVU: Ovo je stav novog patrijarha SPC o našem najvažnijem pitanju

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije izabran je danas za novog patrijarha SPC.

VESTI DANA

ZVONA OGLASILA IZBOR NOVOG PATRIJARHA! Evo ko je Porfirije, novi poglavar SPC!

SPC IZABRALA POGLAVARA! PORFIRIJE NOVI PATRIJARH! (FOTO, VIDEO)

GLAVAŠ za Happy TV: Proces vakcinacije i problemi nakon primljenog cepiva (VIDEO)

ZEMLJOTRES U HRVATSKOJ! Osetio se i u BiH

Njegov stav o Kosovu i Metohiji je jasan.

Porfirije smatra da su Kosovo i Metohija stvar identiteta Srba i da, u slučaju da ga „izgubimo kao temelj postojanja“, nije siguran da „naš narod ima buducnost“.

On je u decembru prošle godine, gostujući na TV Pink, pojasnio da to „ne podrazumeva neprijateljstvo prema bilo kome“, ali da su Kosovo i crkva „vertikala koja osmišljava prošlost i bez (kojih) nema budućnosti“.

– Kosovo je mnogo više od mita. Mit je stvar imaginacije, a Kosovo je za našeg patrijarha i našu crkvu zavet, to je identitetska stvar… Vitalni interes (crkve) je očuvanje Kosova i izgradnja Hrama Svetog Save – rekao je tada.

Naveo je i da smatra da zvanična crkva nema drugi prostor za delovanje sem naroda i države u kojoj obitava i da saradnju sa zvaničnim institucijama vidi kao prirodan odnos.

– Svi prethodni patrijarsi itekako su bili otvoreni i za dijalog i za saradnju sa državom – kazao je Porfirije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter