Izvor:
14.03.2017 u 16:38
0

Evropski sud pravde: POSLODVAC IMA PRAVO DA MUSLIMANKAMA ZABRANI POKRIVANJE!

Evropski sud pravde presudio je da poslodavci u EU imaju pravo da zabrane svojim zaposlenima da na poslu nose vidljiva verska obeležja.

Ova prva presuda vezana za nošenje muslimanske marame doneta je u slučajevima dve muslimanke iz Belgije i Francuske, koje su otpuštene jer su odbile da skinu hidžab na radnom mestu.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Slike-Arhiva/marame.jpg?m=1489487790

"Unutrašnje pravilo koje zabranjuje vidljivo nošenje svih političkih, filozofskih ili verskih obeležja nije direktna diskriminacija", naveo je sud u odluci.

Najviši evropski sud doneo je ovu presudu baš uoči parlamentarnih izbora u Holandiji, na kojima je muslimanska imigracija ključno pitanje. Muslimanski hidžabi osetljivo su pitanje u nizu zemalja EU i proteklih meseci su se čule optužbe o diskriminaciji muslimanki.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter