Izvor:
18.04.2019 u 20:05
0

FSB: Međunarodne terorističke ćelije se premeštaju sa Bliskog istoka u Evropu, centralnu i jugoistočnu Aziju!

Šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov upozorio je da se međunarodne terorističke ćelije premeštaju sa Bliskog istoka u Evropu, centralnu i jugoistočnu Aziju.

Uprkos pretrpljenim porazima, međunarodne terorističke organizacije, predstavljaju pretnju za većinu država na svetu – rekao je Bortnikov na konferenciji o borbi protiv međunarodnog terorizma u Sankt Peterburgu.

Bortnikov je ukazao da je terorizam postao veoma profitabilan biznis i da raznovrsni mehanizmi finansiranja daju teroristima, kako je naveo, dodatnu šansu za preživljavanje.

On je upozorio da Islamska država i Al kaida i dalje predstavljaju ozbiljnu pretnju, i da trenutno organizuju snage stvaranjem mreže terorističkih ćelija.

Međusobno povezane i autonomne ćelije se premeštaju sa Bliskog istoka u Evropu Centralnu i jugoistočnu Aziju, istakao je Bortnikov.

On je podsetio da su prošle godine na svetu izvršena 683 teroristička napada, u kojima je život izgibilo 4.700 ljudi, a ranjeno više od 7.000.

Ponudio je sprovođenje niza mera pod okriljem Ujedinjenih nacija, uključujući konsolidaciju napora, organizaciju i razmenu podataka, kao i sprečavanje finansiranja teroristiljih grupa.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter