Izvor:
16.08.2019 u 18:16
0

HARARE: Uhapšeno 80 demonstranata, 7 povređeno!

Sedam osoba je povređeno, od kojih je jedna u kritičnom stanju, a 80 ih je uhapšeno tokom antivladinih protesta u glavnom gradu Zimbabvea, Harareu.

Policja je koristila suzavac i tukla demonstrante kako bi ugušila protest.

Do nasilja je došlo kada se nekoliko stotina demonstranata okupilo na Trgu afričkog jedinstva u centru prestonice, uprkos zabrani održavanja demonstracija koju je podržao Visoki sud.

Policija je koristila suzavac i palicama pretukla nekoliko ljudi.

Jedna žena je izgubila svest nakon što je pretučena.
Organizacije za zaštitu ljudskih prava kritikovale su policiju, navodeći da je došlo do preterane upotrebe sile, što je policija demantovala.

Organizatori protesta kažu da su želeli da mirnim skupom pritisnu predsednika Emersona Mnangagvu da uspostavi prelaznu vladu koja bi se pozabavila ekonomskim problemima i organizovala kredibilne izbore.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter