Izvor:
27.02.2018 u 23:38
0

HTELI DA POISTOVETE VERSKE OBJEKTE SA RESTORANIMA I HOTELIMA: Izrael obustavio plan da oporezuje imovinu crkve u Jerusalimu!

Gradonačelnik Jerusalima Nir Barkata obustavio je plan kojim je trebalo da uvede porez na poslovne objekte u vlasništvu hrišćanske crkve, kao što su restorani i hoteli, a koja je izazvala bes verskih lidera i dovelo do zatvaranja crkve Svetog groba.

U saopštenju koje je izdao kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, navodi se da je osnovan profesionalni tim za pregovore sa crkvenim liderima, kako bi se došlo do rešenja.

– Kao rezultat toga, opština Jerusalim obustavila je aktivnosti naplate koje je preduzela poslednjih nedelja – navodi se u saopštenju.

Za sada verski lideri nisu reagovali na odluku o obustavi naplate poreza, a ne zna se ni kada će Crkva Svetog groba ponovo biti otvorena.

Crkvu su u nedelju zatvorili lideri rimokatoličke, grčke pravoslavne i drugih hrišćanskih crkava u znak protesta zbog odluke gradonačelnika Jerusalima da oporezuje crkvenu imovinu.

Svoju odluku o uvođenju poreza Barkat je obrazložio time da se radi o komercijalnoj imovini, poput hotela, restorana i kancelarija.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter