Izvor: Informer
17.09.2021 u 09:21
0

„IMA I NEŠTO GORE OD KORONE“, rekao je dr Stevanović!

Stevanović kaže da se strahuje od opasnosti sudara virusa gripa s koronom, što bi moglo da se pokaže kao najopasnija kombinacija do sada.

Stevanović je za Večernje novosti rekao da nadležni ne mogu sa sigurnošću da predvide kakva će biti ovogodišnja situacija sa virusom gripa i podsetio da je prošlogodišnja sezona bila blaga.

PROČITAJTE JOŠ: Alarmantno: U BOLNICAMA SMEŠTENO JOŠ 29 ZARAŽENIH!

– Očekujemo, jer se to pokazalo kao pravilo, da kada je sezona bila blaga, kao što je bila prošle godine, da za njom ide jači udar influence – rekao je on.

Prema njegovim rečima, najgora moguća varijanta je da se jedna osoba zarasi istovremeno sa oba virusa.

PROČITAJTE JOŠ: NAUČNIK PORUČIO: Rizik manji kad je đak inficiran, veći kad je učitelj!

– Ono čega se mi infektolozi najviše pribojavamo, a to se pokazalo na početku epidemije u Italije, na primer, najgora moguća varijanta je istovremena i infekcija kod jednog bolesnika i kovidom i gripom a da nije vakcinisan ni protiv jedne bolesti – rekao je on.

Stevanović se nada da do toga neće doći jer, kako je naveo, Srbija ima efikasna cepiva i mere prevencije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter