Izvor: Tanjug
31.07.2023 u 16:34
0

INJEKCIJA ZA POBOLJŠANJE PROIZVODNJE: Stočarima u Vojvodini 11 miliona dinara za poboljšanje proizvodnje

Iako neće svi biti zadovoljni ovo su značajna sredstva za poboljšanje proizvodnje smatra porajinski sekretar Milorad malić

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 11 miliona dinara za vojvođanske stočare u cilju poboljšanja stočarske proizvodnje i povećanje stočnog fonda, izjavio je danas pomoćnik pokrajinskog sekretara Milorad Malić.

-Ovo sve radimo da biste bili konkurentni na surovom tržištu, i ulaskom u Evropsku uniju vaši proizvodi svakako moraju da odgovaraju deklaracijom“, rekao je on.

Podsetio da je u prethodnih šest godina dodeljeno blizu 125 miliona dinara za preradu mesa i mleka, kao i da je opremljeno 100 mini mesara i mlekara. Za drugi konkurs bilo je opredeljeno 150 miliona dinara, od kojih će 105 miliona dinara neutrošenih sredstava biti preusmereno na farme.

-Drugi konkurs ujedno realizujemo i prvi put, dodeljujući sredstva za nabavku priplodnih grla, mlečnih i tovnih osobina rasa kod goveda i nazimica u svinjarstvu. Bilo je teško nabaviti i prasad za to, to smo radili kada je bila nestašica mleka, ali su bile male i cene. Vlada i Ministarstvo su digli cene premija za mleko na 19 dinara i za nabavku grla svaka krava je umatičena na 40 hiljada, rekao je Malić.

On je kazao da stočari neće biti oštećeni, tu je jako veliki broj prijava za opremanje farmi tako da će ta sredstva biti prebačena farmerima da opreme svoje objekte.

-Cilj nam je da što više kvalitetnih priplodnih grla bude u vašim oborima, i da na neki način tu povećate svoju proizvodnju, a svakako da imate i dobit. Jos jedan cilj nam je da ostajete na selu da pokušate da uposlite svoju familiju i još ljudi, kazao je pomoćnik pokrajinskog sekretara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter