Izvor:
14.04.2019 u 12:57
0

IRANSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA: Međunarodne zajednice da se zauzmu stav o odluci SAD-a da Revolucionarnu gardu nazovu terorističkom organizacijom!

Iran će zatražiti od međunarodne zajednice da zauzme poziciju o odluci SAD da njegovu Revolucionarnu gardu označe terorističkom organizacijom, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.

– Danas ćemo poslati poruke šefovima diplomatija svih zemalja da im kažemo da je neophodno da zauzmu stav i upozorimo ih da ovaj opasan potez SAD ima i da će imati posledice- rekao je Zarif, a prenela iranska agencija IRNA.

Zarif je rekao i da je uputio pisma generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija i Savetu bezbednosti UN protestujući protiv ove, kako je kazao "ilegalne američke mere".

Na odluku Vašingtona Teheran je reagovao tako što je regionalnu američku centralnu komandu proglasio terorističkom organizacijom.

Odnosi Irana i SAD pogoršani su prošle godine kada se Vašington povukao iz nuklearnog sporazuma Teherana i šest svetskih sila iz 2015. godine i uveo sankcije Iranu.

Izvor: Tanjug
Foto: You Tube / Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter