Izvor:
06.09.2017 u 13:57
0

„IRMA“ SE PRIBLIŽAVA KARIBIMA: Pogledajte zastrašujući snimak uragana iz svemira! (VIDEO)

Uragan "Irma" sve je bliži ostrvima Livord u Karipskom moru, a tokom današsnjeg dana ova oluja kategorije 5 trebalo bi da pređe i preko drugih karipskih ostrva.

Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) je naveo da se ovaj "potencijalno katastrofalni" uragan nalazi na 75 kilometara istočno i jugoistočno od ostrva Barbuda i da donosi vetrove maksimalne brzine od 295 kilometara na čas, prenosi Rojters.

"Njujork tajms" navodi da bi "Irma" mogla da izazove veliko uništenje u Portoriku, američkoj teritoriji u Karibima na kojoj živi 3,4 miliona ljudi, na obližnjim ostrvima Hispaniola – koje dele Dominikanska Republika i Haiti, Antigva, Sent Kits i Nevis, kao i Američkim devičanskim ostrvima, a ugrožena je i Kuba.

NHC je objavio takođe da bi u Meksičkom zalivu u narednih nekoliko dana mogao da nastane novi uragan na 155 kilometara istočno od Tampika u Meksiku.

U međuvremenu, dok se stanovništvo ugroženih gradova, sprema za moguću katastrofu poput one koju je pre par dana u Teksasu napravio uragan "Harvi", iz međunarodne svemirske stanice poslli su snimak centra "Irme", odmosno "oka" uragana.

Izvor:b92.net
Foto:Twitter/RyanMaue

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter