Izvor:
18.07.2017 u 18:49
0

ISTANBUL POD VODOM: Za dva sata udarilo 6.726 gromova!

Najveći grad Turske u ranim jutarnjim satima bukvalno je poplavljen…

Kako saopštavaju iz Centra za vanredna situacije u Istanbulu je od sedam do deset sati ujutru palo od 30 do 65 litara kiše po metru kvadratnom, što u ovom gradu nije viđeno u poslednje 32 godine. Grad je u periodu od samo dva sata pogodilo čak 6.726 gromova i munja.

Zbog velike poplave metro i tramvaj su u Istanbulu obustavili rad, a u pojedinim delovima grada nema struje. Tunel koji spaja evropski i azijski deo grada i koji prolazi ispod mora bio je zatvoren do 14 sati po lokalnom vremenu, a saobraćaj je u zastoju.

Ulicama su u jutarnjim satima, kada je saobraćaj najgušći bukvalno plovila vozila dok su ljudi iskakali ne bi li spasili živu glavu.

Premijer Turske Binali Jildirim izjavio je jutros da i pored neočekivanog nevremena gradske vlasti u saradnji sa institucijama drže situaciju pod kontrolom.

– Ovolika količina padavina potpuno je neočekivana i sve nas je iznenadila. Ipak još nema vesti o stradalima, nadamo se da će tako i ostati. Trudimo se da kontroliramo stanje – naveo je Jildirim.

Ipak, guverner Istanbula Vasip Sahin, upozorava da ovo nije kraj i da će se nevreme nastaviti tokom dana.

– U toku današnjeg dana očekuje se novi talas jake kiše, koja će padati do večernjih sati. Molimo građane da, ukoliko nemaju preku potrebu, ne izlaze na ulice u svojim vozilima – rekao je Sahin.

izvor/arhiva

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter