Izvor:
18.08.2019 u 18:16
0

IZ BELE KUĆE POTVRĐUJU: Tramp razmatra kupovinu Grenlanda!

Ekonomski savetnik Bele kuće Leri Kadlou potvrdio je danas da američki predsednik Donald Tramp "želi da razmotri" kupovinu Grenlanda, iako su sa tog ostrva, koje je u sastavu Kraljevine Danske, poručili da nisu na prodaju.

Kudlou je rekao da ne želi da predviđa šta bi moglo da se dogodi, ali je rekao da je Grenland, koji se nalazi između Atlantskog i Severnog ledenog okeana, "strateško mesto" sa "mnogo vrednih minerala".

Nakon što je Vol strit džurnal nedavno objavio da je Tramp zainteresovan za kupovinu Grenlanda od Kraljevine Danske, šefica diplomatioje Grenlanda poručila je da to ostrvo nije na prodaju.

Grenland je ledeno ostrvo u sastavu Kraljevine Danske, površine 2.166.086 kvadratnih kilometara.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter