Izvor: Alo.rs
17.01.2024 u 23:16
0

JANUAR KAKAV NE PAMTIMO: Stižu prolećne temperature, a onda OPASNO NEVREME

Pred nama je topla noć za ovo doba godine, uz minimalne temperature od 5 do 10°C. Biće uslova i za kišu.

– Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, a olujni udari jugozapadnog vetra očekuju se i na planinama – piše meteorolog Đorđe Đurić,

Iako će četvrtak jutro u mnogim predelima Srbije biti toplo i kišovito, ali i vetrovito, potpuno drugačija vremenska situacija očekuje se na istoku Srbije.

VREMENSKA PROGNOZA: Danas i sutra toplije, u petak zahlađenje

Ova situacija je i uobičajena pri košavskoj situciji. U istočnom delu Srbije biće pristuna temperaturna inverzija, a u donjem sloju biće hladnije, dok se pri tlu očekuju temperature oko 0°C, čak i u minusu. Kiša koja bude padala mogla bi se lediti pri tlu i na taj način moglo bi doći do poledice. Najveća opasnost od ove situacije očekuje se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini i na planinama istočne Srbije.

Već tokom dana biće toplije, a otopliće i pri tlu.

U drugim predelima Srbije u četvrtak pravi prolećni dan, uz temperature i do 20°C, a najtoplije vreme biće u Podrinju i u Kolubarskom okrugu, a južni vetar imaće fenski efekat. Toplo će biti širom Srbije, uz temperature i iznad 15°C, u Beogradu do 18°C. Istovremeno, maksimalna temperatura u Negotinskoj Krajini neće preći 4°C, stoji u prognozi.

U četvrtak se uz smenu sunca i oblaka povremeno očekuju kiša i pljuskovi. Snežni pokrivač će se otopati i na najvišim planinama.

Petak će doneti prodor hladnog fronta i zahlađenje sa kišom, koja će uz osetniji pad temperature vazduha preći u sneg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter