Izvor: BSC HAPPY
17.01.2024 u 07:40
0

VREMENSKA PROGNOZA: Danas i sutra toplije, u petak zahlađenje

Danas i sutra očekuje vetrovito i osetno toplije uz promenljivu oblačnost, a da u petak dolazi do naglog zahlađenja.

– Maksimalna temperatura u većini mesta danas od 8 do 13 °S, a sutra od 13 do 20 °S, osim u Timočkoj Кrajini gde će se zadržati hladno vreme sa pojavom ledene kiše, koja će biti najintenzivnija u noći između srede i četvrtka, kao i u četvrtak ujutro. Na planinama intenzivno topljenje snega. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima. U petak, 19. januara dolazi do naglog zahlađenja uz prelazak kiše u sneg, prvo u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, gde se očekuje stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar – navodi RHMZ.

U subotu, 20. januar na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz slabljenje vetra. U nedelju pretežno sunčano, ali hladno.

NIGDE BEZ KIŠOBRANA: Spremite se na iznenadne promene, sledi otopljenje, pa jaka košava

– Česte promene vremena uz temperaturne oscilacije očekuju se i početkom naredne sedmice, od 22. do 24. januara – kažu u RHMZ.

Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) izdao je jutros i upozorenje na pojavu ledene kiše danas i sutra u Srbiji.

– Danas (17.01.) se u jutarnjim satima tek ponegde na severu Vojvodine, u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji očekuju slabe mešovite padavine (sneg i kiša uz poledicu) sa tendencijom premeštanja padavinske zone u toku prepodneva dalje na istok i severoistok – navodi RHMZ u upozorenju:

Precizira se kada se očekuje intenzivnija ledena kiša.

– Intenzivnija ledena kiša očekuje se u noći između srede i četvrtka (17/18.01.), kao i u četvrtak ujutro (18.01.) na širem području istočne Srbije (u Timočkoj i Negotinskoj Кrajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji).

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter