Izvor:
27.06.2018 u 07:01
0

JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Savet ministara EU odlučio da Makedoniji odobri početak uslovnih pregovora o članstvu 2019. godine!

Makedonski premijer Zoran Zaev je, povodom odluke Saveta ministara EU da toj zemlji odobri početak uslovnih pregovora o članstvu u junu 2019. godine, naveo da je to "još jedno priznanje" za Makedoniju.

– EU i lideri svih njenih članica priznali su Republiku Makedoniju kao zemlju pozitivnih promena, dinamičnog procesa reformi, inkluzije i socijalnog dijaloga. To je zemlja koja rešava sporove sa susedima snažnom i dobronamernom političkom voljom i zemlja građana koji su pokazali da imaju jasnu viziju evropske budućnosti – napisao je Zaev..

Prema rečima Zaeva, putevi reformi i proces izgradnje zemlje u skladu sa evropskim propisima su nepovratan proces.

Savet EU je posle duge rasprave postigao jedinstvo u vezi s napretkom Makedonije i Albanije na putu evrointegracija, a u zaključcima Saveta navodi se da će Skoplje i Tirana moći da otvore pristupne pregovore u junu 2019. godine, ukoliko ispune određene uslove.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ZhurnalMK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter