Izvor:
27.09.2019 u 09:11
0

JUNKER: Činimo sve za Bregzit uz dogovor!

Odlazeći predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da on i glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije čine sve što mogu da dođu do sporazuma sa Velikom Britanijom i da će u protivnom odgovornost snositi London.

Junker je za nemačke medije rekao da Barnije i on intenzivno rade na dogovoru, jer bi bila katastrofa za Britaniju i Evropu ukoliko bi do Bregzita došlo bez dogovorenog organizovanog povlačenja.

Velika Britanija trebalo bi da izađe iz EU 31. oktobra.

Zvaničnici iz Brisela navode da je britanski premijer Boris Džonson ostvario mali napredak u pregovorima za izlazak, kako bi zamenio raniji sporazum Tereze Mej koji je tri puta odbijen u britanskom parlamentu.

Junker je naglasio da će pregovori o budućim trgovinskim odnosima između Britanije i EU biti veoma komplikovani ukoliko dođe do Bregzita bez dogovora.

– Treba da potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini. Ali to se neće dogoditi baš tako, kao što neki u Britaniji zamišljaju. Za neke od trgovinskih ugovora koje smo zaključili u mom mandatu bilo je potrebno mnogo godina – rekao je Junker.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter