Izvor: BSC happy portal
01.08.2023 u 10:52
0

BILI BI SPREMNI I ZA NAJŽEŠĆI FRONT: Kako izgleda obuka srpskih vojnika na TENKOVIMA?

Tokom obuke vojnici stiču znanja o specifičnostima tenka, upotrebi i održavanju naoružanja, podsistema i uređaja, i prolaze praktičnu obuku na ovom borbenom sredstvu.

Reč je o redovnom obučavanju koje prolaze vojnici na služenju vojnog roka i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu.

MINISTAR VUČEVIĆ PONOSAN: „Naša zemlja je sigurnija kada je Vojska Srbije jača“ (FOTO)

Reč je o redovnom obučavanju za izvršavanje kolektivnih zadataka u sastavu posada tenka M-84 koje prolaze vojnici na služenju vojnog roka i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu.

Nakon uspešno završene teoretske nastave i obuke na trenažerima, vojnici u ovom periodu na poligonima praktično uvežbavaju taktičke i vatrene postupke neophodne za efikasnu borbenu upotrebu tenka u operacijama.

Obuka vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika izvodi se tokom cele godine u svim jedinicama Vojske Srbije, a dodatnim osposobljavanjem, profesionalni vojnici se obučavaju za više dužnosti u okviru svog roda ili službe, čime se unapređuje ukupna sposobnost jedinica za realizaciju namenskih zadataka.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter