Izvor: Republika.rs
26.07.2023 u 14:17
0

KAZNA ZA PSIHOLOGA, PEDAGOGA I SEKRETARA „RIBNIKARA“: Ovo je epilog disciplinskog postupka nakon krvavog masakra u školi na Vračaru

Sve tri zaposlene sankcionisane su na identičan način – dvomesečnim umanjenjem zarade u iznosu od 20 odsto.

Psihološkinja, pedagoškinja i sekretarka Ogledne osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u kojoj je početkom maja ubijeno devet učenika i čuvar, sankcionisane su dvomesečnim umanjenjem zarade u iznosu od 20 odsto.

Ove sankcije epilog su disciplinskog postupka koji je krajem maja protiv tri zaposlene inicirala prosvetna inspekcija, a sprovela razrešena direktorka škole Snežana Knežević.

Prema navodima u dokumentu, koji su beogradski mediji dobili od OŠ “Vladislav Ribnikar”, disciplinski postupak sproveden je prema pedagoškinji Jeleni Vujičić, psihološkinji Lidiji Maksić, kao i sekretarki Neveni Pavlović.

Disciplinski postupak protiv pedagoškinje Jelene Vujičić pokrenut je zbog sumnje da je počinila težu povredu radne discipline i to – nesprovođenje mera bezbednosti dece, učenika i zaposlenih, kao i neizvršavanje ili nesavesno, neblagovremeno ili nemarno izvršavanje poslova ili naloga direktora u toku rada.

Istovremeno, psihološkinja Lidija Maksić takođe se teretila za težu povredu discipline, ali samo u članu zakona koji se odnosi na neizvršavanje ili nesavesno izvršavanje naloga direktora.

Sekretarka škole Nevena Pavlović disciplinski je odgovarala zbog utvrđenih propusta u poštovanju člana Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji uređuje poslove sekretara.

Sve tri zaposlene sankcionisane su na identičan način – dvomesečnim umanjenjem zarade u iznosu od 20 odsto.

Inspekcijski nadzor

Disciplinski postupci bili su predloženi nakon vanrednog inspekcijskog nadzora koji je sproveden posle pucnjave u ovoj vračarskoj osnovnoj školi. Inspekcija je istovremeno predložila i razrešenje direktorke škole Snežane Knežević. Od početka jula, za vršiteljku dužnosti direktorke imenovana je Anđela Petrović.

Takođe, kao posledica inspekcijskog nadzora smenjen je školski odbor, a imenovan privremeni organ upravljanja.

Podsetimo, učenik Ogledne osnovne škole “Vladislav Ribnikar” je 3. maja ubio čuvara škole i devetoro učenika, nakon čega je uhapšen. Imajući u vidu da je u trenutku izvršenja krivičnog dela imao manje od četrnaest godina, kako su saopštili zvaničnici, on ne može biti krivično gonjen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter