Izvor: Kurir.rs
13.11.2020 u 09:20
0

KBC ZVEZDARA POPUNILA KAPACITETE ZA 48 SATI: Leči se 400 kovid pacijenata, na respiratorima ih je 30

U KBC Zvezdara trenutno je na lečenju 400 kovid pacijenata, oko 50 je odeljenju intenzivne nege, a 30 na respiratoru, kaže dr Dejan Trailović, koordinator kovid bolnica Zvezdara.

On je za medije  naglasio da je KBC Zvezdara od 1. novembra u kovid sistemu i da su se „napunili pacijentima“ za 48 sati.

„Pacijenti u proseku ostaju na lečenju sedam do deset dana. Kada imamo disproporciju između broja prijema i otpusta onda smo u problemu sa bolničkim kapacitetima. Kada bude brojka ujednačena ili više otpusta nego prijema možemo reći da smo pobedili“, rekao je Trailović.

On je naglasio da se zaštita od virusa korona svodi na „običnu masku“ i pozvao građane da je nose pravilno, da budu prekriveni i nos i usta, a nikako da je nose ispod nosa.

Kako kaže u kovid bolnici na Zvezdari u ovom talasu dominiraju starijije osoobe, za razlike od juna kada je bilo više mlađih

DAN POSLE FIJASKA

DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON DEBAKLA ORLOVA: Mitrović nas spasao bruke na Evropskom prvenstvu! (FOTO)

SRAMNO! KOMŠIJE NAS OPET ISMEVAJU: OPET ĆE NAS SRBI GLEDATI NA TV

PROPUŠTENA ISTORIJSKA ŠANSA! ORLOVI ŠOKIRALI PORAZOM: Zavrteće Vam se u glavi od nula koje su izgubili

„Nije se promenila ni smrtnost ni simptomi. Možda sada više dominiraju stomačne tegobe. Sa mnogim pacijentima sa kojima sam pričao kažu da ne znaju kako su se zarazili“, naveo je on.

Ogromna je potrošnja kiseonika u svim bolnicama, a Trailović kaže da je tokom juna i jula potrošnja kiseonika bila duplo veća od marta i aprila, a da je u prvim danima novembra dnevna potrošnja bila veća od dnevne potreošnje u junu i julu.

„U početku i kod lekara i pacijenata je bilo straha, a sada je kod zdravstvenih radnika primetan umor. U ovom ciklusu je mnogo više zaraženih zdravstvenih radnika. To je novi momenat, kada se javlja pad broja ljudi koji mogu da se uključe u lečenje pacijenata. MI smo osam meseci u nekoj vrsti vanrednog stanja“, zaključio je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter