Izvor: Blic.rs
09.10.2020 u 16:15
0

Ko je uhapšena pomoćnica Branislava Nedimovića koja je sebi ugovorila MITO OD 24.000 EVRA

Daria Janjić Nišavić, pomoćnica ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, uhapšena je danas zbog primanja mita. Ona je, kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, sa osumnjičenim D. Č. dogovorila da joj svakog meseca isplati 1.000 evra kako bi mu obezbedila dobijanje ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede.

– Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ – saopšteno je iz tužilaštva.

Kako je saopšteno, D. Č. je Janjić Nišavić obećao isplatu u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

Pretresi su u toku, a osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje. Daria Janjić Nišavić i D. Č. će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Janjić Nišavić bila je na čelu Sektora za međunarodnu saradnju. Na poziciji pomoćnika ministra poljoprivrede nalazi se već nekoliko godina.

OVO MORATE ZNATI

TINEJDŽER UHAPŠEN U NOVOM PAZARU: U krivolovu teško ranio muškarca!

HOROR U SUBOTICI: Dečak se udavio plastičnom vezicom, roditelji ga pronašli u dvorištu!

TERORISTI SA KOSOVA SKOVALI PAKLENI PLAN: Akcija „ČAST“ za novi POGROM nad SRBIMA

SUDOVI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Saznajte da li banka ima pravo da naplati troškove obrade kredita

hPOMOĆ DRŽAVE! PAKET PODRŠKE ZA MLADE: STANOVI, POSAO, PLAĆENA PRAKSA

Nedimović: Poznajem je površno

– Poznajem je površno, kroz posao, vidim je jednom u mesec dana. Ona radi tu u Ministarstvu i do sada je radila korektno – rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nakon vesti o njenom hapšenju.

On je dodao da je ona do sada „posao radila korektno“, ali da ga vest o hapšenju ne iznenađuje.

– Više me ništa ne iznenađuje. Ako je neko uradio bilo šta protivno zakonu, treba za to i da odgovara, ma o kome da je reč. Nulta tolerancija za korupciju – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter