Izvor:
28.12.2016 u 03:36
0

Kongresmen optužio Obamu: Bela kuća dala sto hiljada dolara džihadisti poslatom iz Gvantanama u BIH!

Ed Rojs, kongresmen u Kongresu SAD, tvrdi da je administracija predsednika Baraka Obame isplatila Tariku al-Savahu, nekadašnjem zatvoreniku u Gvantanamu koji je oslobođen i prebačen u Bosnu i Hercegovinu, 100.000 dolara “da ima za život”.

Rojs, koji je predsedavajući Odbora za inostrane poslove, podseća da je Al-Savah uhapšen i držan u američkom zatvoru na Kubi jer je navodno bio najbliži saradnik Osame bin Ladena i čak napisao i knjigu o pravljenju bombi i obučavao bombaše samoubice.

Zajedno sa stotinama drugih uhapšen je posle napada 11. septembra 2001. i savezničke intervencije u Avganistanu.

– Kada što sam načuo da Obamina administracija hoće da uplatiti Al-Savahu 100.000 dolara poslao sam dvojicu svojih saradnika u Sarajevo u augustu i oktobru da to ispitaju", naveo je zastupnik Rojce u autorskom tekstu za list The Wall Street Journal. On navodi da je Al-Savah, koji je pravio bombe za Al-Kaidu, “izbačen u januaru, bez kaputa i u lošem zdravstvenom stanju.

– Čak i ako bi našao posao, on nema legalan status u Bosni da bi ga prihvatio. Članovi njegove porodice su takođe nezaposleni i jedva spajaju kraj s krajem. Zašto ne bi prodao svoje terorističke veštine – pita se predsjedavajući Odbora za inostrane poslove.

Dodaje da su bosanski zvaničnici izjavili da je “Stejt Department raspravljao o tome na nekoliko sastanaka kako direktno uplatiti Al-Savahu 100.000 dolara”.

– Osoblje Ambasade SAD-a negiralo je da je ikad postojao ikakav sporazum da se plati Al-Savahu i naglasilo da mu nikakva sredstva nisu poslata ni direktno ni indirektno. Njihove belške sa sastanaka o tom pitanju su jednostavno uništene –tvrdi Rojs.

Fokus.ba
Foto: Twitter/TheQuint

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter