Izvor: Tanjug
06.11.2020 u 14:36
0

KORONA PRESEK U BORU: Novi skok broja zaraženih

Prema najnovijim podacima u poslednja dva dana registrovano je još 16 novoobolelih od korona virusa na teritoriji grada Bora, i trenutno je ukupno 163 osoba pozitivno na Covid-19.

– Među 16 novih slučajeva imamo petoro dece školskog uzrasta. Deca su iz različitih škola, nemaju nikakve povezanosti, kod nekih imamo da su se zarazili porodičnim kontaktom, a za druge ne znamo tačan izvor infekcije, ali najverovatnije se to desilo van škole jer se u školama strogo poštuju sve mere, nošenje maske, držanje distance, dezinfekcija na svim nivoima. Kod ove dece je uglavnom blaga i asimptomatska klinička slika – rekla je dr Javorka Stankulić, načelnica Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja.

Dr Vesna Radosavljević, direktorka Doma zdravlja Bor je istakla da je od virusa korona obolelo i 10 zdravstvenih radnika sa Odeljenja pedijatrije u Domu zdravlja.

– Od ovog broja, četiri je doktora, pet medicinskih sestara i jedan zdravstveni radnik. Oni su se u roku od dva dana svi javili sa simptomima što je pomalo zdravstveno i epidemiološki bilo nejasno, jer mi radimo epidemiološku anketu i proveravali smo i to nije od pacijenata, jer je do sada 14 dece ukupno zaraženo, tako da je verovatno neki kontakt između. Rešili smo da celu službu testiramo i njih 17 čeka rezultate. Svi ovi radnici su sa blažom kliničkom slikom, sa blagim simtomima i svi su u kućnoj izolaciji – kazala je dr Radosavljević.

SVE O KORONI

UŽIVO! Krizni štab odlučuje o četiri nove mere zbog korona virusa (VIDEO)

NA LICU MESTA! Ovako je covid bolnici u Beogradskoj Areni (FOTO, VIDEO)

NOVI SIMPTOMI KORONE Kardiolog sa Bežanijske kose otkriva kako covid19 radi u ljudskom telu

RASPUST! Ovo je plan Kriznog štaba za sve učenike

SLOVENAČKE BOLNICE SVE PUNIJE Pada broj obolelih, ali…

Novooboleli su starosti od 40 do 50, od 51 do 60, a ima i onih koji imaju više od 60 godina.

– Juče je u kovid ambulanti na pregledu bilo 82 pacijenta, od toga 42 na prvom pregledu a ostali na kontrolnim pregledima. Za vreme vikenda kao i za državni praznik, radiće kovid ambulanta u dve smene od sedam ujutru do 20 uveče. Čekamo 42 rezultata koji su uzeti juče i danas je uzeto 32 brisa – dodala je dr Radosavljević.

Na Grudnom odelenju Opšte bolnice Bor trenutno ima 20 bolesnika, od kojih je 13 pozitivno i za troje se čekaju rezultati.

Od ukupnog broja pozitivnih na virus korona, od ove bolesti je obolela i jedna trudnica. U Opštoj bolnici Bor je osam zdravcstvenih radnika pozitivno na virus korona i svi su u samoizolaciji.

– Trudnica koja je zaražena koronom je u kućnoj izolaciji, imala je blaže simptome, na terapiji je i dobro se oseća. Kada je stigao rezultat testa ona tada više i nije imala simptome – rekla je dr Stankulić.

Od početka pandemije, na teritoriji grada Bora ukupno je 500 pozitivnih na virus korona, 326 izlečenih i 10 preminulih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter