Izvor: Novosti
22.10.2021 u 12:41
0

KORONA U PIROTSKOM OKRUGU: Novozaraženo 107 građana

Prema poslednjem preseku epidemiološke situacije na području Pirotskog okruga, registrovano je još 107 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid infekcije.

U Pirotu je zaraženo 73, Beloj Palanci 14, Dimitrovgradu 12 i u Babušnici osam osoba. Lekari ZZJZ u Pirotu procenjuju da je broj zaraženih daleko veći, ali se svi zaraženi ne javljaju lekarima i ne testiraju se.

PROČITAJTE JOŠ: VAKCINA PROIZVEDENA U SRBIJI: Od danas u upotrebi Sputnik V

U ovom epidemijskom talasu, ukupno je obolela 3.561 osoba. Epidemija se zahuktava još od jula kada je registrovano 70 slučajeva, u avgustu ih je bilo 267, u septembru 1.605, dok je od početka ovog meseca zabeleženo čak 1.619 slučajeva zaraze koje u drugoj polovini juna uopšte nije bilo.

Prema poslednjim podacima, u pirotskoj kovid ambulanti za 24 časa obavljeno je 307 pregleda, od kojih su 122 prva, a ostali kontrolni. U Dečjoj kovid amulanti na Keju bio je 121 pregled, od kojih je 57 prvih. Mera kućne izolacije naložena je u 180 slučajeva.

U Opštoj bolnici, na kovid odeljenju trenutno se leči 51 pacijent. Iz Pirota ih je 38, iz Dimitrovgrada šest, iz Babušnice četiri i sa područja Bele Palanke tri. Dva teško obolela pacijenta iz Pirota, prebačena su u kruševačku kovid Bolnicu.

Kumulativne stope zaražavanja na 100.000 osoba , u  Dimitrovgradi i Beloj Palanci su u porastu, dok su u Pirotu i Babušnici nešto niže-kažu lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

PROČITAJTE JOŠ: STRUČNJACI ZA HAPPY TV: KOVID PROPUSNICE SU SAMO OPOMENA- Poštovanje mera i vakcinacija jedini način da se izborimo sa ovom pošasti!

Od početka imunizacije u okrugu je vakcinisano  36.685, revakcinisano 35,282, a treću dozu primilo je 10.409 osoba. Juče je dato 37 prvih, 48 drugih i 99 trećih doza vakcine protiv zaraze. Otpočela je i vakcinacija protiv sezonskog gripa, a sa radom je počela i ambulanta “Tigar”, koja je bila privremeno zatvorena zbog unutrašnje reogranizacije pri Domu zdravlja, koja je uzrokovana velikim pritiskom na zdravstvo u ovom kraju.

Medicinari procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter