Izvor:
05.11.2016 u 22:09
0

Kraj jedne ere: Novak Đoković više nije svetski broj 1!

Sve je rešeno! Endi Mari je od ponedeljka prvi teniser sveta! Teniski tron predat! Endi Mari već mesecima gazi sve pred sobom dok se Novak Đoković praktično posvađao sa samim sobom od kako je osvojio Rolan Garos.

Miloš Raonić predao je polufinalni susret i na taj način "poklonio" čelnu poziciju na ATP listi Škotu. Ipak, to mu neće biti dovoljno da tu i ostane, pošto je pred sasmim vrhom svetskog temisa završni masters u Londonu (14-20. novembar). A, ako tu Novak odbrani trofej, odbranio je i tron na kraju godine, što bi mu bio peti put u karijeri.

A računica je jasna. Mari trenutno ima 10.510 poena, a do kraja godine će mu biti skinuto 200 sa završnog mastersa i 275 za prošlogodišnje osvajanje Dejvis kup titule. Ukoliko osvoji Pariz profitiraće 400 poena pošto je prošle sezone pao u finalu baš protiv Novaka. To ga ostavlja na 10.910 bodova, što neće biti dovoljno za opstanak na vrhu ako Nole ponovo uzme pehar u engleskoj prestonici. Jer bi sa eventulanim finalom i sa sve tri pobede u grupi dobio još 1.000 poena, dakle ukupno 11.910.

Škotski će se boriti za pehar na mastersu u Parizu pošto mu je Miloš Raonić predao meč polufinala zbog povrede kvadricepsa. To znači da je Novak Đoković nakon čak 122 uzastopne nedelje skinut sa ATP trona, što se i očekivalo. Mari je tako postao tek četvrti teniser na prvoj poziciji još od 2004, pošto su se pre njega "naređali" Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Zanimljivo je da je ovo drugi put u dve nedelje da je Endi dobio "slobodno" u polufinalu. Prethodno se to dogodilo prošle subote u Beču kada mu je meč bez borbe predao David Ferer.

Ipak, ako naš as bude dobro odigrao na završnom masters turniru u Londonu, startuje za osam dana, vratiće se tamo gde pripada i petu godinu u karijeri završiti sa krunom na glavu. Time bi se, barem po tom parametru, izjednačio sa neverovatnim Rodžerom Federerom.

Mozzart sport
Foto: ATP World tour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter