Izvor: HappyBSC
24.07.2020 u 16:08
0

KRIZNI ŠTAB: Opasno u Kragujevcu, povećan broj obolelih u Vrnjačkoj banji (VIDEO, FOTO)

Krizni štab iznosi nove podatke o stanju sa koronom u Srbiji.

FBI SPROVODI FILMSKU AKCIJU U SRBIJI: Uhapšeno 11 osoba zbog PREVARE TEŠKE 70 MILIONA DOLARA!

Najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u zemlji saopštavaju direktorka Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

GUŠILA SE U SUZAMA! Potresna ISPOVEST Kije Kockar: Otac je tukao moju majku, ja sam ga udarala, molila da prestane! (VIDEO)

– U poslednja 24 časa u Srbiji je potvrđeno još 409 slučaja zaraze korona virusom. Bilo je 10 preminulih, čime je ukupan broj umrlih, od pojave prvog slučaja zaraze u Srbiji, skočio na 518. Testiranih je bilo 10.634, čime se broj ukupno testiranih popeo na 601.984, a na respiratorima se nalazi 167  osoba – saopštio je dr Gojković je na konferenciji.

Kada je uspeh borbe protiv korona virusa, Gojković je rekao da je teško porediti koja zemlja je bila uspešnija od druge.

– Sve zemlje Zapadnog Balkana su se u prvom krugu bile uspešne u borbi i mali broj smrtnih slučajeva to i pokazuje. Vidite da se sada i u drugim zemljama dešava ono što se i kod nas dešavalo posle popuštanja mera – rekao je on.

Odgovarajući na pitanje novinara, šta se dešava sa pacijentima koji se leče od drugih bolesti, on je rekao da je primarno zaštiti građane, pa ukoliko je dijagnoza takva da oni mogu da čekaju na pregled, to će se svakako učiniti. Primarni slučajevi, rekao je, neće biti „na čekanju“.

Kada je broj zaraženih, po gradovima u pitanju, prema podacima iznetim na konferenciji najviše ih je u Beogradu i Novom Sadu.

– Kompleksni su Kragujevac, nešto bolja je situacija u Kraljevu, posebna pažnja se obraća na Valjevo. Imamo povećan broj obolelih u Vrnjačkoj banji, a sve ostalo je pod relativnom kontrolom. Svuda se epidemiološka kriva zaravnila, najbitnije je da nastavimo da poštujemo mere… ono što smo uspeli da uradimo je zasluga svih građana – poručio je Gojković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter