Izvor: Tanjug
24.07.2020 u 16:17
0

MLADIĆ I DALJE LOŠE Odbrana traži da Hag odloži žalbe

Pred sudijom Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u Hagu danas je održana statusna konferencija u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, na kojoj se mahom razgovaralo o Mladićevom zdravstvenom stanju.

Njegov branilac Dragan Ivetić tražio je da se odbrani dostavi kompletna medicinska dokumentacija iz pritvorske jedinice u Ševeningenu u kojoj je Mladić pritvoren od hapšenja 2011. godine, kao i da se odloži usmena rasprava o žalbama na presudu MladIću koja je zakazana za 25. i 26. avgust. On je tvrdio da zbog pogrešnog lečcenja Mladić već godinu dana pati od anemije, a kako prenosi Slobodna Evropa, izneo je i zamerke o mentalnoj sposobnosti Mladića da prati sudski postupak ubuduće. Oglaganje žalbene rasprave traži do kompletne procene mentalnih sposobnosti generala VRS.

TOP PREPORUKA

I DALJE ALARMANTNO Preminulo 10 osoba, ali je manje pacijenata na respiratoru

NEMA ZIME, NEMA MERA PROTIV KORONE! Pogledajte koje su plaže okupirali Srbi! (GALERIJA)

HIT! KANADSKI NAUČNICI PROSLEDILI UPUTSTVA Samo ovakav se*s je bezbedan! (FOTO)

LONČAR: Dovoljno mesta u bolnicama i za naredna tri dana!

„LAŽI ANTIVAKSERA KOŠTAĆE NAS BROJNIH ŽIVOTA“: Koronu možemo da pobedimo SAMO VAKCINOM!

Statusna konferencija, održana je putem video-linka, a Mladić i njegov advokat Dragan Ivetić prisustvovali su joj u sudnici, iako je osuđenik imao mogucnost da je prati iz pritvorske jedinice.

Žalbeno veće Mehanizma zakazalo prošle sedmice za 25. i 26. avgust, više puta odlaganu, sednicu za usmenu raspravu po žalbama na prvostepenu presudu kojom je Mladić osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Sednica za usmeno predstavljanje žalbi bila je zakazana za 17. i 18. mart, ali je bila odložena zbog njegove operacije, a potom zbog oporavka i sve lošijeg zdravstvenog stanja.

SAZNAJTE I OVO

GUŠILA SE U SUZAMA! Potresna ISPOVEST Kije Kockar: Otac je tukao moju majku, ja sam ga udarala, molila da prestane! (VIDEO)

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Pas Milo obožava leptire iz svog dvorišta (VIDEO, GALERIJA)

KORONA VENČANJE NA GRANICI Sudbonosno „DA“ preko žice! (GALERIJA)

Pisane žalbe tužilaštva i odbrane ranije su podnete sudu, a nakon što se obavi usmeno izlaganje žalbi, žalbeno veće trebalo da donese pravosnažnu presudu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter