Izvor: Blic.rs
24.07.2020 u 14:27
0

„LAŽI ANTIVAKSERA KOŠTAĆE NAS BROJNIH ŽIVOTA“: Koronu možemo da pobedimo SAMO VAKCINOM!

Dečja paraliza, difterija, tetanus, veliki kašalj, hepatitis B, morbili, zaušci, rubele, neke vrste zapaljenja pluća, rak grlića materica – sve su to bolesti koje se preveniraju imunizacijom i upravo zahvaljujući vakcinama pojedine od njih su iskorenjene. Ipak, vakcine su vremenom postale žrtve svog uspeha.

Snažan uticaj antivakcinalnog lobija i brojne teorije zavere izazvale su nepoverenje u vakcine. To je danas naročito došlo do izražaja, kada je glavna tema – vakcina protiv Covida 19. O tome svedoči i anketa „Blica“ u kojoj je, prema poslednjem preseku, skoro 50 odsto ispitanih odgovorilo da se ne bi vakcinisalo „ni po koju cenu“.

Po značaju onoga što je ljudski um stvorio i dalje stvara, vakcine su na drugom mestu među svim mogućim izumima u istoriji medicine, ističe za „Blic“ epidemiolog i specijalista za imunizaciju prim. dr Tomislav Radulović.

TOP PREPORUKA

VELIKA AKCIJA: FBI sporovodi akciju širom Srbije, padaju najveći moćnici!

TUGA DO NEBA! PREMINULA trogodišnja devojčica od KORONE!

LONČAR: Dovoljno mesta u bolnicama i za naredna tri dana!

 Na prvom mestu je dezinfekcija vode za piće, što je sprečilo silne hidrične epidemije. Na drugom mestu su vakcine i neshvatljivo je da postoje ljudi koji pričaju protiv vakcina. Sve vakcine su visokoimunogene i vrlo bezbedne. Kod izvesnog procenta, do 20 odsto, može da se javi bol na mestu uboda, crvenilo i otok. To se javlja najkasnije 24 sata od vakcinacije i završava se obično u sledećih 24 do 48 sati – objašnjava prim. dr Radulović.

Vakcina protiv malih boginja, zaušaka i rubeola (MMR) u primeni je gotovo 50 godina, a postala je ozloglašena nakon što je pogrešno dovedena u vezu sa autizmom.

PROČITAJTE I OVO…

KONAČNA ODLUKA: Otkazani i svi muški teniski turniri u Kini do kraja godine!

UŽIVO! STIGAO ERDOGAN: Aja Sofija opkoljena, 20.000 policajaca obezbeđuje prvu molitvu! (VIDEO)

STRAHOTA U PORODIČNOJ KUĆI: Muškarac obljubio devojčicu (14) koja je sa malim bratom bila u hraniteljskoj porodici!

– Utvrđeno je da je autizam posledica izvesnog poremećaja u mozgu još u intrauterinom životu, a dodatno ako je majka došla u kontakt sa teškim metalima ili je imala ozbiljnu virusnu ili bakterijsku infekciju u trudnoći. Autizam se otkriva obično oko prvog rođendana deteta, a upravo se prva doza MMR vakcine prima sa navršenom prvom godinom, pa je iz tog razloga pogrešno dovedena u vezu sa autizmom. Međutim, to je nauka pre više od 15 godina opovrgnula – naglašava dr Radulović.

On dodaje da se u izveštaju Svetske zdravstvene organizacije navodi da je pre vakcine protiv malih boginja u svetu godišnje obolevalo 130 miliona dece, a umiralo nekoliko miliona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter