Izvor: Kurir
20.11.2021 u 18:28
0

Krizni štab zaseda sledeće sedmice, a ove mere se najavljuju

Broj zaraženih korona virusom u Srbiji deluje da polako opada. Ipak, četvorocifren broj novozaraženih na dnevnom nivou i više od 50 umrlih svakako nisu brojke za potcenjivanje. Tako i medicinski deo Kriznog štaba ovih dana najavljuje moguće pooštravanje postojećih epidemioloških mera.

Krizni štab  bi na narednoj sednici koja je najavljena za sledeću nedelju mogao da razmatra produženje važenja kovid propusnica u ugostiteljskim objektima, ali i njihovo uvođenje za sportske manifestacije u zatvorenom, poput košarkaških ili rukometnih utakmica. Ali, šta je sa drugim objektima, poput bioskopa, pozorišta, teretana, gde se okuplja veliki broj ljudi?

– Sve sam to još u junu predlagao, dileme nema, to bi trebalo da bude tako. To je stav medicinskog dela Kriznog štaba. I za sportske susrete, da li su oni na otvorenom, ili zatvorenom, propusnice treba da postoje i za takve događaje, a ne samo za ugostiteljstvo –  dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba i implicirao da bi predlog bio da propusnice važe i za teretane.

On ističe da se medicinski deo i dalje čvrsto drži stava da kovid propusnice treba uvesti na 24 sata, ali i da je nejasno postoji li dovoljno ljudstva koji bi tu odredbu kontrolisali.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter