Izvor: BSC Happy/Tanjug
07.07.2023 u 16:59
0

RASTE INTERSOVANJE ZA ŽIVOT NA SELU: Ministarstvo svakodnevno dobije desetak zahteva za kupovinu kuća

Uskoro će biti dodeljena i dvehiljadita kuća na selu

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je danas da će uskoro biti dodeljena i dvehiljadita kuća na selu, nakon što je potpisan još 151 ugovor za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije.

Zahvaljujući Programu Ministarstva za brigu o selu, samo od početka ove godine 260 seoskih kuća sa okućnicom dobilo je nove stanare, saopštilo je Ministarstvo. Današnjim potpisima na ugovore obezbeđen je krov nad glavom za još 229 ljudi i 103 dece, a kako je navedeno, među današnjim dobitnicima je 80 parova, 16 samohranih roditelja i 55 pojedinaca.

Uskoro će biti dodeljena i dvehiljadita kuća na selu. Iznenađujuće, sve više je onih iz grada koji kreću put sela, a izjava Mirka Govedarice da je kuća na selu put do savršenog života je za sve nas ohrabrujuće saznanje“, istakao je Krkobabić.

Mirko Govedarica, nakon pet godina podstanarskog života u gradu sa suprugom i dvoje dece, od sada će živeti u selu Lazarevo u okolini Zrenjanina, navodi Ministarstvo. „Želimo da se bavimo voćarstvom i da napravimo uzgajivačnicu pasa, a selo je jedino mesto gde možemo da ostvarimo naše planove“, naveo je Govedarica.

Ministarstvo ističe da će nove komšije dobiti žitelji u 90 naselja u 44 opštine u Srbiji i dodaje da je jedno od najpopularnijih sela na jugu Srbije Željuša u Dimitrovgradu. „Željuša je mesto koje spaja dva grada, priroda je prelepa i radujem se što će moja ćerkica rasti u toj zdravoj sredini. Magistar sam farmacije i radim u struci u apoteci, ali želim da se oprobam i u poljoprivredi“, izjavila je jedna od dobitnica sredstava za kupovinu kuće na selu Jelena Sokolov.

Iz Ministarstva navode da vojvođanska sela nastavljaju istim tempom da privlače mlade parove. U Bačkom Petrovom Selu, u kom je od početka programa već useljena 61 kuća, žitelji će sada stići u još sedam. Najviše potpisanih ugovora imaju Odžaci, gde će se rasporediti 17 novih vlasnika, a odmah za njima je Kanjiža sa 16 kuća, podseća se u saopštenju.

MILAN KRKOBABIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Polako se praznimo! Lani je jedan Zrenjanin nestao sa mape!

Ministarstvo za brigu o selu ističe da, od kako je Program pokrenut, prosečno svakog dana stigne 10 do 15 zahteva za kupovinu kuća na selu, a da interesovanje raste. Novac se dodeljuje po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra ove godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter