Izvor:
29.09.2018 u 10:02
0

LAVROV ASADU POSLAO S-300: U Siriju stiže žestok odgovor na rušenje Iljušina!

Rusija je počela sa isporukom protivvazdušnog sistema S-300 Siriji, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je to izjavio na zatvaranju ovogodišnje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Prethodno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da će proces isporuke kompleksa trajati najviše nekoliko nedelja, kao i da će to drastično učvrstiti borbene mogućnosti Sirije. Šojgu je takođe rekao i da isporuka tog sistema Siriji nije usmerena protiv nekih trećih zemalja, već da se radi o nastojanju da se zaštite ruski vojnici u Siriji.

Ruski ministar je rekao i da Moskva nije nameravala da isporuči taj sistem Siriji sve dok se nije dogodio incident sa obaranjem ruskog transportnog aviona Il-20, nakon čega je Rusija bila primorana da preduzme adekvatne mere zbog akcija Izraela.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter