Izvor:
28.02.2018 u 19:54
0

LAVROV U ŽENEVI: Postaje sve gore za teroriste koji su pošteđeni od napada američke koalicije!

Sirijski rat ne pogoršava se ni za koga osim za teroriste, rekao je u Ženevi ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

– Ne mislim da postaje sve gore. Postaje sve gore za teroriste grupe Džabhat el Nusra, koji voljom ili ne, su pošteđeni od napada američke koalicije – rekao je Lavrov novinarima posle razgovora sa izaslanikom UN za Siriju Stafanom de Misturom

Postavili smo to pitanje Vašingtonu mnogo puta, ali nije bilo pouzdanog odgovora, rekao je Lavrov. Savet bezbednosti UN usvojio je rezoluciju o 30-dnevnom prekidu vatre u Siriji, što ne uključuje ekstremističke grupe koje su na UN listi terorističkih grupa.

U Siriji je pre sedam godina započeo građanski rat. Rusija podržava snage sirijskog predsednika Bašara el Asada, a SAD i druge zapadne zemlje podržavaju pobunjenike koji se bore protiv Asadovog režima.

Na teritoriji Sirije, u Afrinu, Turska je u januaru otvorila front, započevši ofanzivu protiv kurdskih milicija koje smatra teroristima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter