Izvor:
22.04.2017 u 15:40
0

Legende to ne rade: NASTASE RASISTIČKIM KOMENTARIMA VREĐAO SERENU VILIJAMS!

Selektor Fed kup reprezentacije Rumunije Ilije Nastase napravio je skandal rasističkim komentarom na trudnoću američke teniserke Serene Vilijams.

"Da vidimo koje će boje biti. Čokolada i mleko“ rekao je Nastase na konferenciji za štampu posle žreba za duele sa Velikom Britanijom u Fed Kupu.

Nastase je to rekao jednom od članova tima Rumunije, dok je Simona Halep odgovarala na pitanja novinara u vezi sa trudnoćom američke Grend slem šampionke.

Predstavnici za javnost Serene Vilijams su u sredu potvrdili da je trudna i da čeka dete Aleksisa Ohanijana, jednog od osnivača Redita.

"Međunarodna teniska federacija ne toleriše diskriminatorni i uvredljiv govor i ponašanje takve vrste“ piše u saopštenju ITF, a iz ove organizacije kažu da su svesni Nastaseovog komentara i da je istraga u toku, posle koje bi Nastase mogao da bude suspendovan.

Predsednik Teniskog saveza Rumunije Georgi Kozak nije ovim povodom hteo da daje izjave za medije, a Nastaseu je ovo drugi put da o Sereni Vilijams govori u negativnom kontekstu u poslednjih mesec dana.

Prethodno je krajem marta izneo neutemeljene tvrdnje o dopingu Vilijamsove. Osim toga, on je u četvrtak tokom timskih večera, selektorku Fed Kup tima Velike Britanije En Ketavong pitao za broj sobe.

Ketavong je takođe trudna i čeka drugo dete.

Serena Vilijams će zbog trudnoće propustiti ostatak sezone na WTA turu, a njen povratak se očekuje početkom 2018. godine. Od početka godine imala je problema i sa kolenom, a osvojila je titulu na prvom Gren slemu u Australiji.

b92.net
Foto: wikipedia, Twitter/wta

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter