Izvor: tanjug
16.01.2021 u 22:42
0

Linta: Pokrenuti krivični postupak za ubistvo 305 Srba

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ponovo je danas pozvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da pokrene krivični postupak za 305 ubijenih srpskih civila i vojnika iz Skelana i okolnih sela kod Srebrenice, među kojima je i njih 69 koji su usmrćeni na današnji dan 1993. godine.

U pisanoj izjavi, Linta navodi da su dve trećine nastradalih Srba bili civili.

OVO MORATE ZNATI

DALEKO IZA SRBIJE Građani BiH kivni na vlast jer u vakcinaciji kasne za Srbima

SJENIČKI UBICA PRESUDIO SAM SEBI! Ubio se pred policijom!

MUP: Zaplenjena droga u ŠKOLSKOM DVORIŠTU!

BORE SE ZA ŽIVOT JEDINOM PREŽIVELOM U SJENIČKOM MASAKRU

OTKRIVENO! Ovo su žrtve MASAKRA kod Sjenice

VELIKO POŠTOVANJE: Naslednik Merkelove prijatelj predsedniku Srbije (FOTO)

Kaže da je prošlo 28 godina od počinjenih zločina, a još uvek ne postoji nijedna sudska presuda pred Haškim tribunalom i Sudom BiH za ubistva Srba u Skelanima, kao i na području čitavog srednjeg Podrinja.

Takođe, navodi da ne postoji ni presuda za zlostavljanje i brutalno mučenje zarobljenih srpskih vojnika i civila u srebreničkim logorima.

Linta je istakao da Srbija treba da pokrene snažnu političku i diplomatsku borbu za istinu u međunarodnoj zajednici o karakteru rata u BiH i stradanju srpskog naroda devedesetih godina prošlog veka.

SVE O KORONI

UNS: Prijavljivanje novinara za vakcinaciju protiv korona virusa do ponedeljka u podne

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: Najviše novozaraženih u Beogradu, ostali manje od 70

KORONA PRESEK: Testirano 9.099 osoba, zaraženo 1.393!

AKO ŽELITE DA PUTUJETE MORATE ZNATI DA PANDEMIJA DONOSI NOVA PRAVILA: Vakcina umesto vize

RUSKI NAUČNICI OTKRIVAJU ŠOKANTNE INFORMACIJE: Zmijski otrov ubija koronaviruse, a toksin jedne vrste se pokazao kao najbolji lek za Kovid

Navodi da Srbi ne mogu da očekuju pravdu od pravosuđa BiH jer, kaže, nije profesionalno i nezavisno, već je selektivno i u funkciji bošnjačke politike čiji je strateški cilj ukidanje Republike Srpske i stvaranje muslimanske BiH.

Srpskim civilima i vojnicima iz Skelana, ubijenim u napadima muslimanskih snaga iz Srebrenice, danas je služen parastos, a pomenu je prisustvovao i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter