Izvor:
06.12.2016 u 21:00
0

Lončar: Za manje od dve godine zaposleno 1.400 lekara i 2.800 drugih radnika u zdravstvu!

U Srbiji je za manje od dve godine zaposleno 3.200 zdravstvenih radnika, od toga 1.400 lekara, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

rema njegovim rečima, juče je raspisan konkurs za zapošljavanje 50 medicinskih sestara u Kliničkom centru Niš, i to 25 na neodređeno i 25 na određeno vreme.

Govoreći o izgradnji Kliničkog centra Niš, Lončar je naveo da 2012. godine ništa nije bilo urađeno, a da je deo novca za izgradnju bio potrošen bez ikakvog opravdanja, jer su svu rokovi u ugovoru sa Evropskom bankom bili probijeni.

Do 2012. godine je trebalo, ne da bude završen, nego da se rekonstruiše. To je istina. Zatekli smo na mestu gde je trebalo da se gradi Klinički centar Niš u jednom jezeru, u jednoj bari. Našli smo tu dokumentaciju, ispravili i KC Niš će u martu, aprilu biti useljen – rekao je Lončar u skupštini.

On je dodao da je vlada odvojila preko 2,2 milijarde dinara za najsavremeniju opremu u njemu.

U niškoj kardiohirurgiji koju smo 2012. godine zatekli u korovu, danas se radi preko 300 operacija godišnje – rekao je Lončar.

Ministar zdravlja kaže da je Klinički centar Niš dobio magnetnu rezonancu, dva aparata za zračenje, te da se očekuje da u narednih nekoliko meseci nema liste čekanja za zračenje, dok je lista čekanja za magnetnu rezonancu već smanjena.

Tanjug
Foto:Facebook/TelenorSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter