Izvor:
30.03.2018 u 23:20
0

LUDILO MOZGA! TRAMP BESAN NA PUTINA! Moskva nije smela da protera Amerikanace, IAKO SU SAD NAJURILE 60 RUSA!

Vašington smatra da nema opravdanja za odluku Rusije da protera 60 američkih diplomata i zatvori konzulat SAD u Sankt Peterburgu. SAD baš briga što je Donald Tramp prethodno naložio da se iz SAD protera 60 ruskih diplomata, uz besmisleno obrazloženje da je reč o špijunima koji su pretnja po bezbednost SAD.

Štaviše, američki Stejt department saopštava da takva odluka Rusije pokazuje da Moskva nije zainteresovana za diplomatiju i da Vašington zadržava pravo da preduzme dalje akcije

Jasno je prema spisku koji nam je dat da Ruska Federacija nije zainteresovana za dijalog o pitanjima koja se tiču naše dve zemlje, rekla je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert novinarima.

Zadržavamo pravo da odgovorimo – dodala je ona, prenosi Rojters.

Ona je rekla da Rusija "ne treba da se ponaša kao žrtva", naveo je AP.

Američkom ambasadoru u Rusiji Džon Hantsmen je u ruskom ministarstvu spoljnih poslova uručena protestna nota zbog proterivanja ruskih diplomata iz SAD.

Takođe mu je dostavljen spisak od 60 američkih diplomata koji treba da napuste Rusiju do 1. aprila, kao i nalog o zatvaranju američkog konzulata u Sankt Peterburgu.

Podsetimo, Američki predsednik Donald Tramp naložio da se iz SAD protera 60 ruskih diplomata, a Vašington je ustvrdio i da je reč o špijunima koji su predstavljali pretnju bezbednosti SAD.

Trampa i njegovu administraciju nije zanimalo to što je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov uputio snažan protest pomoćniku američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesu Mičelu zbog odluke Vašingtona da protera 60 ruskih diplomata.

On je izrazio protest protiv nelegalnog postupka SAD i istakao da do sada nema dokaza da se Rusija mešala u istragu slučaja "Skripalj", kao što nema dokaza ni o ruskom učešću u tragediju koja se dogodila u Solsberiju".

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter