Izvor:
26.09.2018 u 18:11
0

MAKRON: Potreban dugoročni plan za upravljanje krizom!

Američka politika sankcija i ograničavanja Irana nije dovoljna i potrebno je sastaviti dugoročni plan za upravljanje krizom, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron.

On je tokom sastanka Saveta bezbednosti UN o neširenju nuklearnog oružja u NJujorku rekao da je saglasan sa ciljevima predsednika SAD Donalda Trampa, iako nisu saglasni u vezi sa sporazumom o nuklearnom programu Irana.

"Mislim da moramo zajedno da izgradimo dugoročnu strategiju, a ona ne može da se zasniva samo na sankcijama i ograničenjima", naglasio je Makron.

Tramp je izjavio da će posledice snositi oni koji ne poštuju sankcije SAD Iranu, što je očigledna poruka evropskim naporima da spase sporazum iz 2015. godine, po kojem Iran treba da ograniči svoj nuklearni program u zamenu za ublažavanje sankcija.

Makron je upozorio na mogućnost da oružje dođe u posed naoružanih grupa povezanih sa Iranom, pre svih libanskog "Hezbolaha" i jemenskih Huti pobunjenika.

Predsednik Francuske rekao je da je mogućnost da ove grupe dođu u posed takvog oružja novi i alarmantan razvoj događaja i da se tako nešto mora zaustaviti pre nego što dodatno detabilizuje region.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter