Izvor:
06.11.2016 u 23:52
0

Mari šampion Pariza: Danas je poslednji dan 122. uzastopne sedmice koliko je Đoković proveo na čelu ATP liste

Endi Mari će od ponedeljka zasesti na prvo mesto ATP liste i za to mu svaka čast. Da je zaslužio, zaslužio je.

Škot je do trona stigao zahvaljujući neverovatnoj predanosti i upornosti, ali kako to uvek i biva, uz mnogo sreće. Zapravo tuđe nesreće. Prvo se povredio Rafa Nadal i to više puta, tako da još uvek traži makar deo stare, šampionske forme. Koju verovatno nikada neće naći. Onda je na red došao Rodžer Federer koji je tokom polufinala Australijan Opena protiv Đokovića oštetio koleno, a ta ga je povreda oterala sa terena konačno po završetku Vimbldona sve do kraja sezone.

A o tome da nije pobedio nikog iz TOP 10 na poslednja tri turnira, to jest čitava tri meseca "jurnjave za Novakom", da ga podržava jedna od najbogatijih i najuticajnijih sportskih organizacija na svetu (britanska, je li), kao i čitava anglo-američka marketinška i medijska nomenklatura, ne moramo ni da ulazimo u dubinu.

Na kraju tu je i Novak, koji se "pogubio" nakon osvajanja Rolan Garosa. Naš as već duže vreme ima problema sa povredom ruke, ali je ono što mu se dešava u glavi zaista specifično. Zarad duhovnog mira Novak je odabrao drugačiji put na kom je i dalje. I traži se, a da li će se naći, ostaje veliko pitanje, jer je za sada ne deluje tako. Bizarne izjave, čudni saradnici, apsolutno nekarakteristična odsustnost tokom mečeva. duhovne vođe u loži…Sve to može spasti čovekovu napaćenu dušu, ali takođe može biti i stranputica. Njegovom bratu Marku pomoglo je da izađe iz velike životne, egzistencijalne krize uzrokovane depresijom, ali se čini da Noletu samo odmaže. Barem što se sportske strane tiče. Jer svaki čovek je poseban, pa i lek za dušu ne može za sve biti isti.

Mozzart sport
Foto: ATP Woril tour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter