Izvor:
03.06.2018 u 01:31
0

MERKEL SPREMNA ZA SARADNJU: Biću otvorena prema novoj italijanskoj vladi!

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da je spremna a saradnju sa novom italijanskom vladom, ali napominje da princip solidarnosti među članicama evrozone ne bi trebalo da pretvori blok s jedinstvenom valutom u Uniju koja deli dug.

Merkelova je time, izgleda, isključila mogućnost da se smanji dug Italiji.

– Biću otvorena prema novoj italijanskoj vladi i sarađivati s njom, umesto da spekulišem o njenim namerama -rekla je Merkel..

Nova italijanska vlada premijera Ðuzepea Kontea položila je u petak zakletvu u predsedničkoj palati Kvirinale, skoro tri meseca nakon parlamentarnih izbora, čime je u poslednjem trenutku izbegnuto prevremeno glasanje, već viđeno kao svojevrsni referendum o izlasku Italije iz evrozone.

Aktuelni predsednik Italije Serđo Matarela proteklog vikenda isto tako je odbio da za ministra ekonomije prihvati evroskeptičnog Paola Savonu, koji će ipak imati mesto u Konteovoj vladi, kao ministar zadužen za evropske poslove.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter