Izvor: Tanjug
09.07.2021 u 13:08
0

MIHAJLOVIĆ: Usvojena 4 zakona, Srbija otvara velika vrata energetici

 Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kompanije Terna o investicijama u oblasti energetike i istakla da je Srbija otvorena za nove investicije u tom sektoru i da postoji prostor za razgovore o novim projektima.

VAŽNO:

LANČANI SUDAR NA DUŠANOVCU izazvao kolaps u saobraćaju

NA DNU KOFERA 166.000 NEPRIJAVLJENIH EVRA: Carinici na Gradini sprečili pokušaj krijumčarenja

VULIN APELUJE: Vodite računa o deci na rekama i bazenima

ZATRESLA SE AMERIKA: Jak zemljotres pogodio Kaliforniju, osetio se i u San Francisku

POBEDOM U LEGENDU: Ako osvoji 20 grend slem titula Djoković je blizu rušenja rekorda Roda Lejvera


„Ovo je praktično novo Ministarstvo, jer smo donošenjem četiri zakona stvorili potpuno drugačije uslove za proces energetske tranzicije. U tom procesu želimo da sarađujemo sa najboljim kompanijama u oblasti energetike“, rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ona je istakla da investicioni plan u oblasti energetike i rudarstva obuhvata projekte vredne 17 milijardi evra, od čega je značajan deo za elektroenergetiku i obnovljive izvore energije.„Dakle, ima prostora za saradnju i dobrodošli ste da radite sa nama“, rekla je Mihajlović predstavnicima Terne.

Kako je navela, Transbalkanski koridor, kao i druge konekcije ključ su regionalnog povezivanja, što je takođe deo vizije o zelenoj agendi i obezbeđuje energetsku stabilnost.

Izvršni direktor Terne Ðovani Cherkijarini rekao je da, pored saradnje sa EMS-om, koja je važna za ceo region, postoji mogućnost i učešća kompanije u povećanju korišćenja obnovljivih izvora energije.

„Transbalkasnki koridor je veoma značajan za obe države, ali i za region. Želimo da ojačamo saradnju sa EMS-om, a želimo i da učestvujemo u strateškim projektima, jer Srbiju vidimo kao energetsko čvorište“, kazao je Cherkijarini.

Ambasador Italije Karlo Lo Kašo je istakao značaj saradnje u energetskom sektoru koja će uticati na sveukupne ekonomske odnose. „Podršku za to imamo i od Vlade Italije. Ovo je definitivno oblast u kojoj postoji mnogo prilika za razvoj ekonomskih odnosa“, dodao je Lo Kašo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter