Izvor: Happy BSC
04.08.2021 u 11:36
0

MINISTAR RUŽIĆ ZA HAPPY TV OBJASNIO KAKO ĆE IZGLEDATI NAREDNA ŠKOLSKA GODINA: Da li će biti tradicionalne nastave za đake zavisi od BROJA VAKCINISANIH

Ministar prosvete Branko Ruzić odgovorio je na važna pitanja za sve roditelje. Objasnio je u „Dobro jutro Srbijo“ kako će izgledati školska godina od septembra 2021.godine.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka – hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac – svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“!

-Razgovarali smo o ovoj temi u kriznom štabu. Prvog septembra će početi školska godina. Jedino što možemo jeste da apelujemo na ljude da se vakcinišu. Preko 50 odsto prosvetnih radnika je vakcinisano. Da li će školska godina početi regularno, ili će biti kao prošle godine, što je po mom mišljenju drastično, ostaje još da vidimo. U tom sistemu radi oko 145.000 ljudi, ne možemo biti mađioničari i izađemo i kažemo: od septembra krećemo regularno. Pre 15. avgusta nećemo znati. Voleo bih da krenemo na tradicionalan način u školu, ali to važi od vakcinisanih. Tradicionalno je bez maski, ali neke mere će postojati. Kada se uradi procena, ako Batut da predlog mera, treba izaći sa boljim rešenjem nego prethodne godine. Ono što je važno, završni test je protekao bez problema u školama. Po prvi put nije bilo zloupotreba i tenzija. Važno je da deca koja nikada ne lažu, dala najbolje ocene, rekao je Ružić.

-Imamo digitalni svet u prvom i drugom razredu. To je i potrebno, digitalizacija pomaže. Reforme se nastavljaju. Ovom godinom otpočinjemo finaliziranje reforma, i važno je da nastavimo u tom pravcu. Raspusti koji su već objavljeni mogu se menjati zbog epidemiološke situacije, ali važno je da se vakcinišemo. 

Ružić se osvrnuo na godišnjicu akcije Oluje, prokomentarisao je razliku između slavljenja ove tragedije, i obeležavanja tragično nasilje nad žrtvama koje, kako kaže, ne treba zaboraviti.

-Slavljenje oluje nikada neće doneti mir u regionu. Podržavam obeležavanje u Busijama, rekao je Ružić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter